fbpx
website offerte

Waarom is online marketing belangrijk?

Online marketing (digitale marketing) geeft je tal van voordelen voor jouw als bedrijf:

 • Het is een elegant communicatiemiddel
 • Het is goedkoper dan offline marketing per lead (persoon met interesse in een aankoop)
 • Al je klanten zitten online, dus online heb je een heel erg groot bereik
 • Het zorgt voor een betere relatie met je klanten
 • Je concurrenten doen het ook
 • Het zorgt voor grotere inkomsten
 • Het maakt je betrouwbaar (als je het op een goeie manier doet)
waarom is online marketing belangrijk

Online marketing is een elegant communicatiemiddel

Online marketing is een prachtig communicatiemiddel. Het is de ideale manier om in contact te komen met potentiele klanten en het is de perfecte manier om in contact te blijven met je bestaande klanten. Het kan ook heel elegant zijn. Als je kiest voor een online marketing bedrijf die heel goed bij je past en veel aandacht besteed aan hoe je als bedrijf overkomt, via unieke webdesign, prachtige posts op social media (Twitter, Facebook, Instagram, Linked In, Pinterest, via leuke teksten die een genot zijn om te lezen, dan ben je zeker dat ook online goed en dus elegant overkomt.

Online marketing is beter dan offline marketing per lead

Het is algemeen bewezen dat online marketing een hogere ROI heeft dan offline marketing. ROI wat is dat nu weer? ROI staat voor return on investment. De meerwaarde gecreëerd op de investering dus eigenlijk. Waarom is online marketing dan beter? Omdat je als marketeer weet hoeveel je waarin moet investeren. Je kan immers perfect volgen welke personen er interesse tonen en welke niet. Waardoor je beter kan targetten. Bij offline marketing moet je immers het hele doelpubliek aanspreken (van 0 tot 99 jaar, alle mannen en vrouwen met allerhande interesses). Bij online marketing kan je door A to B testing en door verschillende metingen te doen, je doelpubliek verkleinen, waardoor de kost kleiner wordt per persoon dat interesse toont.

Wat zijn de verschillende types online marketing?

 • SEO (zoekmachineoptimalisering) : dit is het proces van het optimaliseren van je website om hoger te “ranken” in de resultatenpagina’s van zoekmachines, waardoor de hoeveelheid organisch (of gratis) verkeer dat uw website ontvangt, toeneemt. Wij bij wcreate dragen SEO hoog in het vaandel bij het ontwikkelen van een website. Heb je interesse vraag dan je offerte voor een website aan.
 • Social media marketing: deze manier van marketing promoot jouw merk en je inhoud op sociale-mediakanalen om de naamsbekendheid te vergroten, verkeer te genereren en leads voor uw bedrijf te genereren. De verschillende kanalen om je merk te promoten zijn Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, LinkedIn, Pinterest, …
 • PPC (of pay per click): PPC is een methode om verkeer naar je website te leiden door een instantie (social media kanaal, Google of Bing) te betalen telkens wanneer op uw advertentie wordt geklikt. Een van de meest voorkomende soorten PPC is Google Ads, waarmee je kan betalen voor topposities op de pagina’s met zoekresultaten van Google-zoekmachines tegen een prijs “per klik” van de links die je plaatst.
 • Affiliate marketing: dit is een vorm van op prestaties gebaseerde advertenties waarbij je commissie ontvangt voor het promoten van de producten of services van iemand anders op uw website.
 • Email marketing: bedrijven gebruiken e-mailmarketing als een manier om met hun publiek te communiceren. Een e-mail wordt vaak gebruikt om inhoud, kortingen en evenementen te promoten, maar ook om mensen naar de website van het bedrijf te leiden. Gebruik hiervoor mailchimp of flexmail
 • Content marketing: deze term verwijst naar het creëren en promoten van inhoudsitems met als doel het genereren van naamsbekendheid, verkeersgroei, leadgeneratie en klanten. Dit is wat we dus hier in deze blogpost doen.
 • Gesponsorde marketing: met gesponsorde inhoud betaal je als merk een ander bedrijf of entiteit om inhoud te maken en te promoten waarin jouw merk of dienst op de een of andere manier wordt besproken. Een populair type gesponsorde inhoud is influencer marketing. Met dit soort gesponsorde inhoud sponsort een merk een influencer in zijn branche om berichten of video’s met betrekking tot het bedrijf op sociale media te publiceren.

Online marketing helpt om vertrouwen op te bouwen

Het opbouwen van vertrouwen bij je klanten kost, net als elke relatie, tijd en moeite. Je moet bewijzen dat je kleine onderneming geloofwaardig, ethisch, moreel, oprecht en maatschappelijk verantwoord is.

marketing geeft vertrouwen

Meer dan 80% van de mensen koopt immers van merken die ze vertrouwen. Je verdient de status ‘betrouwbaar’ niet zomaar. Je moet goed nadenken en vertrouwelijk zijn bij het formuleren van je marketingberichten en bij het communiceren met mensen. Hoe doe je dit?

Door een huisstijl te gaan gebruiken bij alle communicatie. Mensen zullen je herkennen en zullen daarom van je beginnen houden en ervoor kiezen om van jou te kopen in plaats van concurrenten. Vraag hier je logo met bijhorende huisstijl (full branding) aan en we maken jouw product betrouwbaar voor je potentiële klanten.