Shopify webshop genereert geen verkoop / werkt niet - wcreate
website offerte

Shopify webshop genereert geen verkoop / werkt niet

Eerst en vooral, wij willen in deze blog niet aangeven dat een shopify webshop slecht is. Of dat je hier geen gebruik van mag maken. Maar wij willen in deze blog alleen maar aantonen dat het ook anders kan en verder zal je ook heel wat tips kunnen halen die mss zult kunnen implementeren in je bestaande shopify webshop.

Shopify webshop werkt niet goed en genereert geen verkoop

Redenen waarom wij bij wcreate geen gebruik maken van shopify webshop

Platform met eigen hosting

De belangrijkste reden is dat je best niet voor shopify kiest is, is het feit dat shopify een gehost platform is. Dat wil zeggen dat eens je voor shopify hebt gekozen je bij shopify moet blijven of je moet helemaal opnieuw beginnen. Ook als shopify ooit zegt, we stoppen ermee, dan ben jij als ondernemer ook onmiddellijk je online shop kwijt en moet je ook helemaal opnieuw beginnen.

Het voordeel van een gehost platform is echter wel dat je je geen zorgen hoeft te maken over het opstellen van een hosting, het installeren van software, het integreren van een betaalfunctie, … Maar wees gerust, bij wcreate hoef je je daar ook allemaal geen zorgen over te maken.

Shopify is moeilijker dan je zou denken

Je moet immers zo goed als alles zelf doen, er is niemand die zal zeggen hoe je iets moet implementeren, of hoe je iets zult moeten doen. De shopify community kan wel heel hulpzaam zijn. Bekijk het zeker even als je vastloopt. Kies je echter voor wcreate om je webshop te laten bouwen dan hoef je eigenlijk helemaal niets te doen, alles wordt voor jou gedaan, leuk toch?

Shopify webshop is duur op de lange termijn

Shopify biedt verschillende abonnementen aan, waarvan de basic 29 dollar per maand kost, de medium 79 dollar per maand en de advanced shopify 299 dollar per maand. Op zich kan je dus zeggen, ok, mijn webshop zal vrij basic zijn en ik kies voor een basic shopify versie. Maar je zult merken, je zal heel snel tegen je limieten aanbotsen en dat kan heel frustrerend zijn.

Welk abonnement je ook kiest, je zult ook extra transactiekosten betalen als je een andere betalingsprovider gebruikt dan shopify payments. Ook als je nog extra’s wilt implementeren zoals order tracking, limieten op verkoop per product of limieten per order, kortingsbonnen integreren, gift cards integratie, zal je veel extra’s moeten betalen en op termijn ben je honderden, soms duizenden euro’s per maand kwijt en zie je je winst in rook opgaan.

Wij bij wcreate streven ernaar dat we je op voorhand een prijs kunnen meedelen en dat je niet voor onvoorziene kosten zult komen te staan. Want wij zijn compleet transparant in onze offertes.

De Shopify Themes kunnen heel duur zijn

Een webshop heeft een theme nodig. Dit is het dus logischerwijs het thema van je webshop. Hoe je webshop er dus uit zal zijn, welke indeling je krijgt hoe de homepagina van je webshop er uit ziet, welke implementaties er reeds voorhanden zijn. Het thema van je webshop is oooo zo belangrijk.

shopify themes zijn duur

Het voordeel van een shopify thema is, ze zien er allemaal aantrekkelijk uit, het nadeel is, er zijn er maar een beperkt aantal en je trekt een heleboel achterliggende troep mee, waardoor je website traag zal laden en dus niet goed gaat scoren in Google of andere zoekmachines. Hou je je website echter heel luchtig, dan hoeft je website niet traag in te laden. Zorg ervoor dat je foto’s maximaal 300kb groot zijn (liefst nog minder). Heb je geen Photoshop of een ander programma om je foto’s te bewerken? Geen probleem, online zijn er verschillende websites die je foto’s kunnen resizen.

Het feit dat je thema niet uniek is, impliceert, dat de kans heel groot is dat als je voor een welbepaald thema kiest, je buurvrouw die ook een shopify-webshop heeft, hetzelfde thema heeft en jullie sites (ookal betreft het een totaal ander product) heel sterk op elkaar beginnen te lijken. Je bent dus niet uniek. Door goed na te denken over je foto’s en teksten kan je die toch op een bepaalde manier ‘uniek’ maken. Kies dus je foto’s zorgvuldig, vraag hierbij desnoods de mening van een professional.

wcreate kiest voor woocommerce en custom theming

Wcreate start steeds vanaf nul. Wij bouwen een webshop (met behulp van woocommerce) en maken een custom thema waarbij we zeker zijn dat je geen thema zult vinden die er enigszins op zal lijken. Bijkomend voordeel (en een heel belangrijk voordeel) is dat een custom thema heel goed is voor SEO-doeleinden (zoekmachineoptimalisatie = hoog scoren in google).

We hebben ook steeds volledige controle over alle functionaliteiten en kunnen dus programmeren naar jouw wensen. Let op, wil je zelf een woocommerce webshop opzetten, kies dan voor de woocommerce.org met eigen hosting en kies niet voor woocommerce.com, want dat zit je met hetzelfde probleem als een shopify webshop. Woocommerce.com draait immers ook op een self hosted platform.

Wil je een webshop laten maken? En wil je een offerte?

Ben je een startende ondernemer of kleine KMO uit de regio Brugge – Zedelgem – Veldegem – Ruddervoorde – Aartrijke – Loppem – Oostkamp of omgeving . Twijfel niet en vraag je offerte aan:

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Kies je voor wcreate, dan kies je ook voor snelheid

Onze webshops draaien op servers van onze welbewogen keuze van hostingsfirma, nl. sitihost. Zij zorgen samen met ons dat jouw webshop, vlot en snel zal draaien en we garanderen ook een uptime van 99%.

Wil je echter geen webshop, maar gewoon starten met een website? Bij ons kan je al een one-page website hebben vanaf € 850

Vraag hier je offerte aan